Familie of carrière hoe te combineren en wat te kiezen

5 abril, 2022

Elke vrouw staat voor de keuze – om in het beroep te worden geïmplementeerd of uzelf volledig onderdompelt in de zorg voor het gezin. Is het mogelijk om je favoriete bedrijf en huiswerk te combineren of iets te kiezen? Hoe succesvol te worden in een carrière en geïmplementeerd in het persoonlijke leven, zullen specialisten worden gevraagd door specialisten op het gebied van psychologie van relaties en persoonlijke ontwikkeling.

Wat te kiezen voor een vrouw – carrière of familie

In de moderne wereld streven vrouwen naar ontwikkeling in de professionele sfeer, maar ook klaar om tijd te betalen aan haar man en kinderen. Om verschillende redenen moet een vrouw kiezen tussen familie en carrière.

Waarom ontstaat een carrière of familie-dilema

De samenleving waarneemt gunstiger elke keuze die een vrouw doet, maar het ontwikkelt zich voor hen:

 1. In de samenleving stimuleert ambities en loopbaanprestaties. Werkgevers beschouwen de norm wanneer de vrouw op het werk is aangelegd op 100%.
 2. Details en gecompliceerde normen van competente ouderschap. Zwangerschap veranderde in een moeilijk beroep om getraind te worden.
 3. Vrouwen werden meer veeleisend voor zichzelf en hun levensstijl. Ze willen zich ontwikkelen, ze hebben een hobby, ze belichamen hun ideeën en dromen.

Redenen om een ​​man te stoppen: waarom moet je weggaan van je geliefde

Intensief moederschap (model van het gedrag van werkende moeders) maakt een vrouw om nieuwe normen van kind opvoeding te beheersen. Het gaat om enorme tijd- en krachtkosten. Het combineren van ouderschap en professionele activiteit is moeilijk voor een vrouw en fysiek en psychologisch.

Niet iedereen kan een balans vinden tussen professionele zelfrealisatie en het persoonlijke leven. Je moet een keuze maken.

Wat is het probleem van de keuze voor een vrouw

Waarom een ​​vrouw moeilijk is om zo’n keuze te maken? Meisjes zijn actief bezig met het onderwijs en zijn van plan een succesvolle carrière te maken. Ze zien vaak vruchtbaarheid als een “concurrent” van loopbaangroei en persoonlijke prestaties.

Het nationale statistische bureau van Kazachstan citeert bewijs dat 3,3 miljoen bestaande kleine en middelgrote bedrijven werden geregistreerd in het land (MKB), waaronder meer dan 1 miljoen onder leiding van vrouwen.

De kwaliteiten van een vrouw waarvoor ze het waarderen en liefde

Veel vrouwen willen niet uitdagen, omdat:

 • Ze is interessant en like;
 • maakt zelfverbetering mogelijk;
 • brengt extra inkomsten bij het gezin;
 • draagt ​​een variëteit bij, kunt u communiceren met mensen.

Beroemde psycholoog Mikhail Labkovsky schrijft dat wanneer een vrouw een keuze maakt ten gunste van het beheer van de economie, het weigert zelfrealisatie. Na verloop van tijd wordt het saai voor een man, partners zijn moeilijker om interessant te vinden voor zowel het gespreksonderwerp.

Wanneer kinderen opgroeien en hun eigen leven beginnen, ervaart een vrouw-huisvrouw een persoonlijke crisis, het voelt dat niemand iemand nodig heeft. Familieleden zijn gunstig voor vrouwen om deel te nemen aan het leven en het verhogen van kinderen. Maar zij heeft een gevoel van ontevredenheid over de onrealisaties van professionele plannen en levensdoelen.

De kwaliteiten van deze man die vrouwen waarderen

Als een vrouw om familie en carrière te combineren: Pixabay

Ontevredenheid over zijn eigen persoon en verschillende aspecten van persoonlijk en openbaar leven veroorzaakt een depressieve toestand, stress, persoonlijke crisis en kan tot depressie brengen.

Kandidaat van Medische Wetenschappen Oleg TorSunov adviseert vrouwen voor zelfontwikkeling om deel te nemen aan sociale activiteiten, en de belangrijkste tijd om aan het gezin te wijden.

De situatie is ingewikkeld als het paar gescheiden is. Een vrouw die zich volledig heeft besteed aan het gezin, is moeilijk om een ​​deal te vinden die een stabiel inkomen zal brengen en moreel voldoet. De eerder opgedane kennis is verouderd en de vaardigheden verzwakken, dus de voormalige huisvrouw is moeilijker om een ​​goede plek te vinden.

Wanneer een vrouw een carrière kiest, loont familie minder aandacht. Maakt het moeilijk om te voldoen aan ouderlijke taken:

 • niet-genormaliseerde dagmodus;
 • ongeplande vergaderingen;
 • toegang tot de service in het weekend;
 • zakenreizen.

De vrouw weigert vaak het werk te verlaten omwille van het gezin, omdat haar inkomen de inkomsten van haar man overschrijdt, het financiële welzijn van het gezin ervan hangt ervan af. Daria Pantyuch Business Coach merkt op dat vaak een dergelijke keuze van vitaal belang is. Maar als voor een vrouw beide bollen belangrijk zijn, dan is de manier om ze uit te zoeken.

Wees niet zeker van kinderen: wat doodt zelfrespect en hoe het te vergroten?

Hoe een balans te creëren tussen familie en steengroeve

Hoogleraar sociaal beleid Lynn Prince Cook schrijft dat in de Verenigde Staten een paar waarin beide echtgenoten werken en elkaar helpen in het gezinsleven zijn stabieler dan die waarin er een divisie is in traditionele genderposities.

In West-Duitsland neemt het risico op echtscheiding toe wanneer de opvattingen over het inkomen van vrouwen en de deelname van mannen bij het verhogen van kinderen en het beheer van het leven weggaan van traditionele rollen. Is het mogelijk om professionele activiteiten en familie in evenwicht te brengen?

Is het mogelijk om twee rollen te combineren

http://mutuelimo.fr/proposer-un-bien-immobilier-a-la-vente/

Uitgevoerd onder leiding van professor Harvard School of Business Kathleen McGenn Studie toonde aan dat moeders die carrière en familie combineren, dochters en zonen succesvoller zijn in het leven dan kinderen van vrouwen huisvrouwen. Ze vinden vaak een stabiele operatie en hebben een hoog salaris. Tegelijkertijd combineren meisjes, zoals moeder, competent persoonlijk leven en professionele werkgelegenheid, een hoge carrière positie.

Hoe te overleven van middelbare leeftijd crisis: vrouwenversie

Het combineren van professionele activiteiten en familie gemakkelijker wanneer een vrouw geen carrière brengt, maar werkt gewoon aan de onderneming of in het bedrijf. Dan heeft ze een stabiel werkschema, ze is sociaal beschermd. Weekends, duidelijk geëtiketteerde werkuren, vakantie – deze factoren laten een vrouw genoeg aandacht te besteden aan het verhogen van kinderen en het leven te behouden.

Hoe een balans te vinden tussen een carrière en familie: Pixabay

Vaak is het salaris op dergelijk werk niet te hoog. Tegelijkertijd, een vrouw:

 • Biedt financiële steun voor familie;
 • gelegen in de samenleving;
 • zelfverbetering en ontwikkelt zich in een professioneel plan.

Meer tijd voor een gezin heeft vrouwen die een kortere werkdag hebben. De gegevens die zijn ingediend door het Office of National Statistics Great Groot-Brittannië, zeggen dat in het afgelopen jaar, elk derde van de 10 Moeders de duur van de werkdag verminderde om aandacht te schenken aan kinderen. Onder mannen die werden aangeboden om de werktijden te verkleinen voor de zorg voor kinderen, ging een respondent van 10.

3 redenen voor getrouwde ontrouw en waarom mannen met hoge IQ minder veranderen

Hoe een carrière en zorg voor familie te combineren

Thuiswerk vereist een vrouw meer inspanning dan van een man. Nationale statistieken van de Republiek Kazachstan laat zien dat voor familiezaken, een vrouw dagelijks is nodig 14.8 Dagelijks tijd. Tegelijkertijd betaalt de man het gezin slechts 4,9% van 24 uur.

Hoe tijd te hebben om het allemaal thuis te doen, om het warme warme te doen en succes te behalen in het werk? De beroemde auteur van trainingen over de persoonlijke groei en ontwikkeling van relaties, de presentator en schrijver Paul Rakov beveelt aan:

 1. Vergeet thuis over werk.
 2. Distribueer huis taken bij alle familieleden.
 3. Handelingsvolging.
 4. Organiseer de werk- en vrije tijd goed.
 5. Let op zichzelf.

Psycholoog, onderzoeker over. IN. Samoilova beveelt aan:

Hoe te gedragen met mijn man-tiran: Tips

 1. Werken. Rust de huis elektronische assistenten, gadgets, slimme apparaten uit.
 2. Maak online berekeningen.
 3. Aankoop producten voor een week.
 4. Maak bedplekken.
 5. Deelnemen aan huisarbeid en kinderen, distribueren tussen hen de reikwijdte van de verantwoordelijkheid.

Combineer werk en familie of geef de voorkeur aan een van de activiteiten, elke vrouw moet zichzelf oplossen. Tegelijkertijd moet de mening van andere familieleden worden overwogen. Als u besluit om gezinszaken en werk uit te voeren, gebruikt u het advies van ervaren specialisten. Ze zullen je helpen een gouden midden te vinden en je geliefde vrouw, attente moeder en succesvolle zakenvrouw te worden.

Leer over de eerste

Abonneer en erken over vers nieuws van Kazachstan, foto’s, video’s en andere uitsluitingen.

Comentarios 0

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados *